Dziczyzna oswojona | warsztaty kulinarne dla dorosłych | 28 stycznia

Na staropolskich stołach często gościła dziczyzna, a wśród niej potrawy dziś już niespotykane, jak niedźwiedzie łapy czy bobrowe ogony. Dziczyzna to temat niełatwy kulinarnie, często też budzący kontrowersje. Na warsztatach kuchni staropolskiej wrócimy do źródeł i postaramy się dziczyznę „oswoić”. Będziemy bazować na recepturach zaczerpniętych z pierwszych polskich książek kucharskich z XVII w. Zapraszamy!



ODBIORCY: dorośli
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
TERMIN: 28 stycznia, godz. 12.00

KOSZT: 80 zł – bilet zwykły, 50 zł – bilet ulgowy

BILETY można kupić:


KONTAKT:

Paulina Szulist-Płuciniczak
e-mail: pszulist[at]muzeum-wilanow.pl 
tel.: 22 544 27 87


PATRONAT MEDIALNY

      


Polecane