W staropolskiej kuchni | warsztaty kulinarne dla dorosłych

Kuchnia staropolska pełna była zagadek, kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych. To doborowa mieszanka wielu kultur, w której tradycje Zachodu doprawione są wyraźnymi smakami Wschodu. Dawni kucharze byli artystami dbającymi o koncept, treść i wyrafinowaną formę dzieła. Gdzie w tym wszystkim mieści się przekonanie, że jedzono dużo, tłusto i niezdrowo? Sprawdźcie sami! Zapraszamy na warsztaty kulinarne w ramach programu Ogród – Kuchnia Stół.

fot. Agnieszka Indyk


Podczas zajęć poznacie dawne smaki i tradycje, a pod okiem profesjonalnych kucharzy przygotujecie dania według przepisów z pierwszych polskich książek kucharskich. Na koniec wspólnie zasiądziemy do stołu, aby skosztować przygotowanych potraw.

Zajęcia odbywają się w wilanowskiej kuchni Villa Intrata (ul. Stanisława Kostki Potockiego 23), a prowadzą je Maciej Nowicki i Norbert Sokołowski wraz z pomocnikami.


GOŚCIE INDYWIDUALNI

29 października, godz. 12.00 | Gruszki po królewsku!
9 listopada, godz. 18.00 | Smak niepodległości
10 grudnia, godz. 12.00 | Zapomniane przepisy wigilijne

KOSZT: 80 zł – bilet zwykły, 50 zł – bilet ulgowy (cena za jedne warsztaty)

BILETY można kupić:

fot. Marcin Mastykarz


GRUPY

TERMINY: poniedziałki, wtorki i środy
KOSZT: 400 zł od całej grupy + 20 zł/15 zł od osoby
LICZBA OSÓB:
maks. 20 osób w grupie 

Warsztaty dla grup dorosłych mogą być dostosowane również do osób z niepełnosprawnością wzroku i słuchu. Na życzenie grupy osób niesłyszących możemy zapewnić tłumacza migowego.

Uwaga! Jeśli uczestnicy warsztatów mają alergie pokarmowe, prosimy o zgłoszenie tego przy rezerwacji.


REZERWACJA:

KONTAKT:

Paulina Szulist-Płuciniczak
e-mail: pszulist@muzeum-wilanow.pl 
tel.: 22 544 27 87


PATRONAT MEDIALNY

      

PARTNER WARSZTATÓW


Polecane